Over Nathalie

Ik vertel je eerst graag mijn persoonlijke verhaal.  Ben jij meer van de feiten, diploma’s en zo? Onderaan vind je mijn ‘officiële’ biografie.

Mijn levens-Museum

Ik schuifel door de kelder van iets dat lijkt op een museum. Het is er stoffig en donker. Het voelt er benauwd aan. Hier zijn de ‘Fixer-zalen’. De enorme zalen met foto’s, beelden en geluiden die getuigen van het feit dat ik de hele wereld moet redden, moet ‘fixen’. Ik dool er al jaren rond. Er zijn vooral gezichten. Heel veel gezichten, allemaal van andere mensen. Ikzelf sta maar op weinig foto’s. Mijn blik was vooral gericht op die anderen, op hun problemen en vragen. Helemaal in de hoek zie ik een paar foto’s waar ik zelf opsta met mijn gezin. De kinderen zijn nog jong, ik zie mezelf even in een kort geniet-momentje samen met mijn man.

PF_Large_Painting_06092015002817374-1

Ik voel de druk op mijn borst toenemen naarmate ik verder loop, de trap omhoog, naar de volgende verdieping. De ‘Lost-zalen’. Mijn Burnout-periodes. Na het jarenlang alleen maar fixen van anderen waren die onvermijdelijk. Beelden van de serie die ik vanuit mijn bed bekijk: ‘Lost’. Hoe toepasselijk, ik voel mezelf ook verloren.

PF_Picture_at_the_Gallery_26092015124807488-1

Ik zie veel tranen en foto’s waarop ik in diepe slaap ben, weg van de wereld, in mezelf, angstig, afgezonderd en alleen. Heel soms is er een moment waarop ik echt kan genieten, vooral met de kinderen. Deze foto’s hangen bij elkaar in een klein zaaltje bijna aan het eind van de gang. Ik kom er vaker en vaker. En wil meer van dat gevoel, meer van dat soort ervaringen.

PF_Large_Painting_26092015122932919

Op het moment dat ik dat beslis gebeurt er iets bijzonders: er komen zaaltjes bij, gevuld met de herinneringen aan kleine fijne momenten. Het zijn er veel meer dan ik ooit gedacht had. Regen op mijn voorhoofd, wangen en kin, kleine kusjes van de kinderen op mijn mond, en warme, stevige armen om me heen. Ze zijn allemaal even bijzonder, de ‘gewone’ dingen.

PF_Impressionists_26092015123608185-1

Helemaal achteraan is de ‘Seaford-zaal’. Het voelt fijn hier te zijn. Als thuiskomen bij mezelf. Ik zie een sterrenhemel boven me en ik waan me terug in Seaford, Engeland, februari 2012. Daar sta ik, in de zee samen met een prachtige groep mensen die ik leer hoe het is om weer te genieten; de kleine, bijzondere dingen in het leven weer op te merken. Zij waren het vergeten, zelfs de wereldster onder hen. Ik na mijn Burnouts ook. Maar ik leerde hoe ik ze weer kon vinden. Ze waren er altijd al; ik moest ze alleen weer even zien! Zij voelen het aan, snappen hoe te her-ontdekken. Ik weet nu wat ik mensen kan leren…PF_Art_Gallery_26092015123153662

Een magisch moment. De zee en het koude water maken me wakker. De sterren strooien hun magie. Ik voel me herboren. Dit is het. Dit is wat ik wil doen, wil overbrengen. Iedereen zou dit moeten kunnen ervaren! Ik voel het stof, het donker, de eenzaamheid van me afspoelen. Met iedere golf verdwijnt er weer een laagje. Ik zie de mensen om me heen en mezelf voor het eerst echt helemaal zoals we zijn. En dat is een heerlijke ervaring. Ik stap uit het water en loop door. Sneller en sneller… want ineens weet ik zeker wat hierna nog gaat komen.

 

12046719_948467461893885_5157537406841108110_n

Plotseling besef ik dat mijn Museum maakbaar is. Als ik zelf die eerste zalen gecreëerd heb dan kan ik dat met de volgende ook. En nu neem ik de volle controle! Ik zorg zélf voor nieuwe belevenissen, nieuwe ervaringen die terechtkomen in mijn Museum.

 

PF_Large_Painting_06092015002642692

Een ervaring die ik creëerde en nooit meer zal vergeten zie ik terug in de Manta-zaal. Ik stap binnen en als vanzelf ben ik weer onder water, op 4 meter diepte en ik zweef door het water. Tijdloos, spelend, gewichtloos, alsof ik vlieg. Ik kijk, luister, proef en voel. Een gigantische manta-rog zwemt recht op me af en begint mee te spelen. We zien en horen alleen elkaar. Ieder detail, in volle rust. Net als op de Malediven, in september 2014.

 

PF_Library_26092015123443849

Dit is hoe het altijd zou moeten zijn. En… dat is het ook! Ik kan altijd kiezen hoe ik mijn leven (be)leef. Het donker, het stof en de angst zijn weg. Ik voel alleen nog maar liefde. Voor mezelf en de wereld. Er zijn nog lege verdiepingen in mijn museum. Deze worden gevuld met de mooie, kleine, magische dingen die ik meemaak. Want dat ik ze mee ga maken, dat is zeker. Ik ben er klaar voor. Hatseflats!

 

Vind je het leuk om drie video’s te ontvangen waarin ik mijn eigen verhaal aan je vertel? Vraag ze hier aan! 

 

Mijn ‘formele’ “Over mij” …

 

 

 

Mijn naam is Nathalie ‘t Jong. Ik ben 43 jaar en ik lach, dans, zing en speel graag. Ik ben getrouwd, moeder van een dochter van 14 en een zoon van 12 jaar oud en mijn grootste passies zijn duiken, fotograferen, sporten, reizen en koken.

 

 

Mijn motto is: Live, Love, Laugh, Let it be.. Mijn talent is ‘Heelmaken’. Ik help jou met ‘thuiskomen’. Bij jezelf. Het heeft bij mijzelf ook even geduurd voor het zover was. Maar ik heb DE methode gevonden. Mijn leven is weer een feestje! En dat kan het voor jou ook worden! Mensen één laten worden, heel laten worden is wat ik doe. Eén met wie ze zijn en met wat er hier en nu is. Door jou inzicht te geven in je patronen, rollen en oorzaken van je gedrag leer ik je wat je anders kunt doen en ook hoe je dit vanaf nu echt vast kunt houden. Die inzichten zijn jouw eigen persoonlijke Kwartjes. En, heel handig, ik ben de KwartjesSpecialist!

 

Daarnaast ben ik (ook best weer handig) opgeleid tot Orthopedagoog, Gezondheidszorgpsycholoog, Mindfulness– en Hartcoherentietrainer en -Coach, Ouderbegeleider, Om- en Meedenker en Headspacer. Ik ga je dus ook leren wat je, met de juiste inzichten (Kwartjes dus) kunt doen om meer Hoofd- en HartRuimte te ervaren. Ruimte, maar ook: rust. Ik mediteer zelf nog altijd dagelijks en weet als geen ander hoe eenvoudig, concreet, prettig, helder en logisch het is om dit te doen. Zweverig? Echt niet! Ik leer je ook hoe je ervoor zorgt dat stresshormoon in jouw lichaam veel minder kans krijgt. Hoe gaaf is dat?!

 

Als ervaringsdeskundige kan ik je ondersteunen en adviseren bij het afvallen en op gezond gewicht blijven (ik was vroeger de eeuwige jo-jo). Maar ook bij het voorkomen van overspannenheid of Burnout, beiden steeds weer met geweldige resultaten! Mensen die de trainingen en coachingstrajecten volgden geven aan nog niet eerder zo duidelijk contact met zichzelf, hun eigen mogelijkheden en zicht op een nieuwe, positieve en gezonde toekomst te hebben gekregen. Ze gaan er weer voor! Weg met het ‘Is dit alles’- gevoel. Hatseflats!

 

 

Nathalie 't Jongneemcontactop

 

 

Mijn volledige ‘werk-C.V.’ is te vinden op LinkedIn: klik hier om daarnaar te kijken.

 

Nieuwsgierig geworden? Of heb je vragen?  mail of bel even!

 

Heel graag tot ziens!

 

HARTegroet, Nathalie ’t Jong

 

 

 

 

P.S. Mijn praktijk vind je in Enschede. Een heerlijke eigen plek in Twente. Ik zie heel Nederland als mijn werkgebied.

P.S. 2: Deze woorden gebruiken cliënten en deelnemers om mij te omschrijven. Super!!

hartzwart

 

 

Zo ben ik zelf lief voor mezelf!

Volg je Kwartjes al?